Els taxistes de Barcelona, que van acordar el passat dia 27 fer vaga indefinida, encaren en peu de guerra el quart dia de protestes. "D'aquí no es mou ningú fins que ens donin una solució de veritat", asseguren.

La majoria de manifestants no tenien moltes esperances de la trobada al Ministeri de Foment, ja que creuen que el Govern espanyol ha estat "còmplice" de la situació.

Amb consignes com "guerra, guerra, si esto no se arregla" o "el taxi, unido, jamás será vencido", els taxistes afronten un altre dia de vaga amb el servei totalment paralitzat a Barcelona, Madrid i moltes altres ciutats espanyoles que s'estan unint a la protesta.

"Els taxistes estan convençuts que el que estan fent no és perdre diners, sinó invertint en el nostre futur. Si no lluitem ara després serà massa tard", ha assegurat aquest matí el portaveu d'Élite Taxi a Barcelona, Alberto Álvarez.

Aquesta associació és una de les quals va convocar la vaga que el sector va dur a terme els passats 25 i 26 i que manté des d'aleshores, després que el TSJC decidís mantenir en suspens el reglament metropolità que buscava posar vedat a les noves llicències de VTC, que utilitzen empreses com Uber o Cabify.

Durant tot el matí, ha estat constant l'arribada a Barcelona de taxis d'altres ciutats com Terrassa (Vallès Occidental), Mataró (Maresme) i Sabadell, rebuts entre aplaudiments i víctors dels manifestants.

La gran afluència de vehicles que se sumaven a les protestes els ha portat a ocupar dos dels carrils centrals de passeig de Gràcia, fins a l'avinguda Diagonal.

"No paren d'arribar taxis de tot arreu, tenim molts companys fent voltes esperant que els indiquem on aparcar", han explicat manifestants als periodistes.

Malgrat les altes temperatures, els ànims entre els taxistes no han decaigut i han afirmat que es mantenen "units en la lluita fins que ens donin una solució".

"Freguem l'esclavitud i ens hem cansat. D'aquí no ens movem", ha sentenciat una de les conductores, Anabel García, que ha assegurat que tota la seva família i ella han renunciat a les seves vacances per secundar la protesta.

Als usuaris que es queixen pels problemes de mobilitat els "demanem perdó", s'ha disculpat Héctor Vallés, un dels milers de taxistes que ocupen la Gran Via des de divendres, i ha afegit que tot el col·lectiu "està lluitant pel nostre pa, sense robar a ningú".

La sensació que tenen els taxistes és de "suport majoritari" dels ciutadans, "ens diuen 'ànim' i donen suport a la nostra lluita, a vegades algú ens insulta o protesta, però no són molts", ha explicat Vallés.