L'expresident català Carles Puigdemont ha afirmat avui a Berlín que el cap de setmana pròxim tornarà a Bèlgica i que des d'allà té la "voluntat de continuar el mandat de la gent" i prosseguir amb la seva activitat política.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a la capital alemanya al costat del seu equip d'advocats després de quedar en llibertat en aquest país després de la retirada de l'ordre d'extradició espanyola pels presumptes delictes de malversació de fons i rebel·lió.

"Sempre hem tingut disposició al diàleg, però cal abordar ja allò essencial, la relació entre Espanya i Catalunya", ha afirmat Puigdemont.

El líder sobiranista ha apreciat que amb el nou Govern espanyol, presidit pel socialista Pedro Sánchez, s'ha produït un "canvi d'estil, de clima i de llenguatge" i ha al·ludit al fet que l'entrevista que va mantenir el cap de l'Executiu espanyol amb el president de la Generalitat, Quim Torra, es va produir de "manera respectuosa".

"Però ara ha de venir el temps no dels gestos sinó dels fets", ha continuat Puigdemont, qui ha assegurat: "hem demostrat sempre disposició, i la tindrem sempre, al diàleg, però cal abordar el que és essencial".

"I no s'entendria que després de tot en les converses polítiques no es parlés de la relació entre Catalunya i Espanya", ha afegit Puigdemont, qui ha defensat que es respecti "la voluntat que decideixi un poble sobre el seu futur i el seu destí".