El centenar d'activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que ahir "van ocupar" l'antiga presó Model de Barcelona han desconvocat la protesta i han emplaçat al president català, que ahir a la nit els va visitar, que "materialitzi" les seves demandes.

A través del seu compte oficial de Twitter, els CDR han considerat que "des del poble, organitzats, hem tornat a demostrar la nostra força amb aquesta acció, i que junts ho podem tot. Hem decidit desconvocar l'ocupació per tornar als nostres barris, pobles i ciutats per seguir teixint poder popular".

Poc abans de la manifestació que ahir va reunir a Barcelona desenes de milers de persones -110.000 segons la Guàrdia Urbana- per exigir la llibertat dels sobiranistes presos o fugits, activistes dels CDR "van ocupar" la Model, emulant la presa de La Bastilla que va donar inici a la Revolució Francesa el 1789 i que justament es commemorava ahir.

Després de la manifestació, que acabava precisament a La Model, els activistes van decidir passar la nit al centre, on van rebre la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, de la dona de l'expresident Carles Puigdemont, Marcela Topor, i de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

En el seu compte de Twitter, els comitès han assenyalat avui que "reclamem al president (Torra), més enllà de venir a La Model ahir a la nit a donar mostres de suport simbòlic, materialitzi les demandes dels CDR".

Aquestes demandes les concreten també en un tuit: "Desplegar la República i desobeir les imposicions de l'estat espanyol; la llibertat de les preses polítiques. No les volem a prop, les volem lliures, i el posicionament de la Generalitat per l'absolució i l'arxiu de tots els encausats dels CDR".

Durant aquest matí, un centenar d'activistes han organitzat a la presó un esmorzar popular, una assemblea i un aperitiu, i han convidat els ciutadans a acudir a "la jornada de portes obertes" que han convocat.