La manifestació sobiranista de l'11 de setembre del 2018 convocada per l'ANC i Òmnium Cultural recorrerà l'avinguda Diagonal de Barcelona, des de Palau Reial a Glòries, portarà el lema "Fem la república catalana" i reivindicarà "el sentiment d'adhesió" al projecte independentista.

"Aquest 11-S volem fer patent que la força de la gent ens portarà a superar els obstacles que tenim davant, i que entre tots podrem tombar els murs que ens oprimeixen i que a partir de l'1-O podrem implementar la república catalana", ha dit la coordinadora de mobilització de l'ANC, Elisenda Romeu.

La samarreta de la diada serà de color taronja fluorescent, inspirada "en el color de les brides de les urnes de l'1-O", i el lema de la mobilització serà "Fem la república catalana".

Romeu ha sostingut que la manifestació pretén "recuperar l'esperit de l'1 d'octubre" i permetre l'"apoderament" de la ciutadania: "Demostrarem de què és capaç la força de la gent".

La vicepresidenta d'Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha destacat que serà una diada "amb presos polítics i exiliats" i ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, que demani a la Fiscalia que retiri els càrrecs contra els polítics sobiranistes empresonats.