Unes 136 persones han recollit aquest dissabte prop de 270.000 burilles, l'equivalent a 270 ampolles de 2 litres, a l'Espigó del Gas de Barcelona. Es tracta d'una recol·lecta organitzada pel moviment "No més burilles al terra" que volia batre un nou rècord mundial, aconseguir un milió.

Segons ha explicat a Europa Press el fundador del moviment, Miquel Garau, aquesta jornada s'ha proposat conscienciar els ciutadans sobre el dany en el medi ambient que provoquen els residus de burilles.

A més, ha afegit que són "una problemàtica a nivell mundial" i per aquest motiu, no solament s'ha volgut transmetre el missatge des de Barcelona sinó que també s'ha fet a Palma de Mallorca, Alcalá d'Henares i en altres països.

Segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona, el moviment se suma a les activitats que des del 25 de juny s'organitzen per sensibilitzar a la ciutadania sobre el greu impacte dels residus a l'ecosistema marí i la seva biodiversitat, i totes elles estan emmarcades en la mesura del Govern municipal 'Barcelona Residu Zero'.

El comissionat d'Ecologia de l'Ajuntament, Frederic Ximeno, també ha assistit a la recol·lecta i entre els artistes i les entitats que han participat es troben Barcelona Zero Waste network; Drapart; Dubrider Foundations; Ecocosmopolita; Ecounuon, i Greenpeace, entre d'altres.