06 de juliol de 2018
06.07.2018

La justícia belga deixa Valtònyc en llibertat amb mesures cautelars

El raper mallorquí s'ha entregat voluntàriament a les autoritats de Bèlgica, que ara hauran de decidir sobre l'euroordre contra ell

06.07.2018 | 06:30
Valtònyc, en una taula rodona a Lleida

La justícia belga ha deixat el raper Valtònyc en llibertat amb mesures cautelars aquest dijous, segons han confirmat el seu advocat i la Fiscalia de Flandes Oriental a l'ACN. L'artista mallorquí s'ha presentat voluntàriament davant de la policia belga aquest matí, que com preveu el protocol de les euroordres l'ha detingut i l'ha portat davant del jutge d'instrucció de Gant, que ha decidit deixar-lo en llibertat amb cautelars mentre s'avalua el seu cas.

La mesura que li ha imposat el jutge és la prohibició d'abandonar Bèlgica. Com ja va passar amb els exconsellers que són al país, ara la justícia haurà de determinar si l'euroordre contra Valtònyc és vàlida i se'l retorna o no a l'Estat espanyol, on va ser condemnat a 3 anys i 6 mesos de la presó per la lletra de les seves cançons.

"Estic molt content de ser lliure i ser aquí, confio plenament en la justícia belga"

Valtònyc està "molt content de ser lliure" i confia "plenament" en la justícia belga, que haurà de resoldre l'euroordre contra ell emesa per Espanya. Així ho ha assegurat el raper en roda de premsa des de Brussel·les després que un jutge instructor a Gant l'hagi deixat en llibertat amb cautelars aquest dijous mentre es resol la petició d'extradició a l'estat espanyol. Segons ha explicat el cantant, a més de Gonzalo Boye, serà defensat a Bèlgica per l'advocat Paul Bekaert, conegut entre altres per representar Carles Puigdemont quan era a la capital belga.

El mallorquí ha dit també que "no ha fet res més que cantar" i ha acusat la justícia espanyola de perseguir-lo per ser "d'esquerres, comunista i independentista". També ha explicat que des que és a Bèlgica treballa com a dissenyador web i ha llogat una casa i espera poder seguir fent cançons i concerts. "La meva intenció és fer feina, viure i seguir cantant i si puc tornar a l'estat ja ho faré quan hi hagi una República catalana", ha explicat. Per altra banda, també ha dit que per ell Puigdemont és un "exemple de dignitat i resistència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook