Responsables de la Delegació del Govern a Catalunya, de la Generalitat, de l'Ajuntament de Barcelona i de la Creu Roja es reuniran aquest matí per preparar l'operatiu d'acollida als 60 immigrants a bord de l'Open Arms, que tenen previst arribar dimecres a Barcelona.

Els 60 immigrants, entre els quals viatgen cinc dones i quatre menors, dos d'ells sense acompanyants adults, desembarcaran al port de Barcelona, on rebran les primeres atencions bàsiques mèdiques, d'alimentació i d'allotjament.

Posteriorment, tècnics dels serveis socials municipals i de la Creu Roja mantindran entrevistes amb cadascun d'ells per conèixer el perfil dels immigrants, les seves necessitats i els recursos i habilitats de què disposen, mentre que els menors no acompanyats seran derivats als serveis de menors de la Generalitat.

L'Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat que els brindarà suport jurídic gratuït a tots aquells que desitgin sol·licitar asil polític i els facilitarà la seva entrada en el programa estatal que el gestiona, encara que molts d'ells ja han expressat el seu desig de viatjar a d'altres països europeus, on tenen familiars o coneguts.

Els tècnics dels serveis socials encara no han decidit en quin lloc seran acollits inicialment els immigrants, si en els equipaments habilitats per l'Ajuntament o en altres municipis catalans que també disposen de places d'acollida.

S'espera que el vaixell en el qual viatgen els immigrants arribi al Port de Barcelona entre les 10 i les 12 hores de dimecres que ve.

Les 60 persones van ser rescatades pel vaixell de Proactiva Open Arms divendres passat en aigües internacionals davant Líbia, quan viatjaven amuntegades en una barca pneumàtica.

En total, són vuit palestins, vuit del Sudan del Sud, tres de Mali, cinc sirians, un de Burkina Faso, un altre de Costa d'Ivori, quatre eritreus, vuit egipcis, tres de la República Centreafricana, dos del Camerun, dos etíops, sis libis, vuit de Bangla Desh i un guineà.