La Fiscalia ha demanat aquest dilluns als magistrats de la Sala d´Apel·lacions del Suprem que confirmi el processament dels líders independentistes per delictes de rebel·lió, malversació i desobediència, adduint que la instrucció conté elements que conformen la "crònica d´una rebel·lió anunciada" per "fascicles".

El fiscal Fidel Cadena ha fet la petició durant la vista d´aquest dilluns en què els magistrats han escoltat les parts abans d´adoptar una decisió sobre els 17 recursos interposats per les parts contra les interlocutòries de processament dictades pel jutge Llarena.

Els magistrats comunicaran la decisió en els pròxims dies, i en cas que acordin confirmar les interlocutòries de processament provocaran la suspensió de funcions dels encausats abans d´anar a judici, fet que deixarà sense acta de diputat Raül Romeva, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

Les defenses, per la seva banda, han demanat la nul·litat de la instrucció i han avançat ja que recorreran a les instàncies europees contra el que considera un procés ple d´irregularitats.