13 de juny de 2018
13.06.2018

Així ha estat la filtració de les proves de Selectivitat a Extremadura

La Universitat repetirà alguns dels exàmens de les EBAU per "sospites" d'algun accés indegut a les proves

13.06.2018 | 06:30
Així ha estat la filtració de les proves de Selectivitat a Extremadura

La Universitat d'Extremadura (UEx) repetirà el proper dimarts, 12 de juny, alguns dels exàmens de l'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU) que s'han realitzat aquesta setmana, davant les "sospites que hi hagués hagut algun accés indegut "a les proves.

Així ho ha acordat la Comissió Organitzadora de la EBAU, reunida a la tarda d'aquest dijous després de conèixer que es podria haver accedit a algunes preguntes d'aquestes proves, i de la qual han informat en roda de premsa a Badajoz el vicerector d'Estudiants de la UEx, Ciro Pérez, i el president del Tribunal de Selectivitat, Javier Benítez.

La decisió de repetir aquests exàmens es deu al fet que la Comissió Organitzadora ha "detectat un error, que ha portat a un accés no autoritzat" a la pàgina web de la UEx, i que "pogués haver afectat la confidencialitat" d'alguns exàmens realitzats aquest dimecres passat, 6 de juny.

En concret, la situació afecta els exàmens corresponents al segon bloc horari del matí d'aquest passat dimecres (Matemàtiques, Llatí i Fonaments de l'Art) ia l'únic bloc horari de la tarda (Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Geologia, Grec i disseny).

Per aquest motiu, la Comissió Organitzadora ha pres la decisió de repetir aquests exàmens dimarts que ve, 12 de juny, de tal manera que Matemàtiques, Llatí i Fonaments de l'Art tindran lloc el dia 12 de juny de 10,00 a 11,30 hores ; mentre que els de Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Geologia, Grec i Disseny seran de 12,15 a 13,45 hores.

Així mateix, la Comissió Organitzadora de la EBAU ha decidit també avalar la decisió adoptada pel Tribunal Qualificador de les proves a la tarda d'aquest dimecres, que davant les "sospites que pogués haver-hi hagut un accés indegut", va procedir "de manera urgent "a canviar tots els exàmens corresponents a aquest dijous, 7 de juny.

També ha establert arbitrar un sistema de correcció que permeti ajustar-se "el màxim possible" al calendari fixat, segons informa la Comissió Organitzadora de la EBAU en una nota de premsa, en què ha lamentat els "trastorns que aquests fets hagin pogut ocasionar a la comunitat educativa ", i justifica que l'objectiu d'aquestes mesures és" garantir la transparència, objectivitat i equanimitat en relació amb els nostres estudiants ", ha assegurat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook