El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat avui que les paraules del ministre Josep Borrell sobre el risc d'un "enfrontament civil" a Catalunya són "d'una irresponsabilitat inaudita", mentre que l'expresident Carles Puigdemont l'ha acusat de voler forjar un "clima de por".

Ahir a la nit, en declaracions a La Sexta, Borrell va apel·lar al diàleg i a rebaixar la tensió política a Catalunya, on considera que s'està "a la vora d'un enfrontament civil", i va recalcar que la "primera obligació del Govern és mantenir la integritat territorial de l'Estat".

Des del seu compte personal a Twitter, Torra es va fer eco de les afirmacions del ministre d'Afers Estrangers i va comentar: "És d'una irresponsabilitat inaudita".

També l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha reaccionat amb un tuit: "Borrell, el ministre de la novel·la negra. La ultradreta li presta la tinta per escriure el relat de ficció que justifiqui la repressió actual i venidora, per forjar un clima de por i enfrontament que, molt a desgrat seu, no existeix a Catalunya".