10 de juny de 2018
10.06.2018

Allau de reaccions a Twitter per les últimes declaracions de Clara Ponsatí

Ponsatí va dir que l'anterior Govern català «jugava a pòquer» contra Espanya i que a l'octubre «anava de farol»

11.06.2018 | 06:30
Allau de reaccions a Twitter per les últimes declaracions de Clara Ponsatí

Les declaracions fetes el dissabte per Clara Ponsatí continuen sorprenent i a Twitter es poden trobar tot tipus de reaccions, des dels independentistes fins als unionistes. L'exconsellera, que actualment viu a Escòcia, va afirmar: «Estàvem jugant al pòquer i jugàvem de farol». A més, també va culpar els partits i els seus interessos polítics de no materialitzar els resultats del referèndum.

Clara Ponsatí va provocar una allau de reaccions quan va afirmar que l'anterior Executiu català va estar jugant simbòlicament al pòquer amb el Govern espanyol. D'una banda, alguns dels independentistes van aplaudir les declaracions, afirmant que ja tocava que algú expliqués la «veritat» del que va passar. Per altra banda, pels unionistes les últimes intervencions de Ponsatí han confirmat la creença que el procés català «és una gran farsa».

L'exconsellera d'Ensenyament va fer les declaracions durant un acte de l'ANC Anglaterra, en el qual va participar per videoconferència. Aquest esdeveniment es va fer a Londres i tenia l'objectiu d'explicar què va passar a l'octubre. En el seu cas, Ponsatí va explicar com havia estat la seva experiència i va fer molta autocrítica de la gestió que va fer el Govern de l'1 d'octubre: va constatar que el Govern català va estar jugant «de farol» amb el Govern espanyol. És a dir, que possiblement feia creure que anava més seriosament del que pretenia.

En la mateixa intervenció, Ponsatí va afirmar que cal «posar realment les forces polítiques contra les cordes i desemmascarar de forma contundent el partidisme, que ha estat la gran debilitat i ens ha portat a la derrota després de la gran victòria de l'1 d'octubre». Segons ella, l'independentisme ha de ser capaç de «renovar les seves forces polítiques» per poder arribar a aconseguir el que vol aconseguir. En aquest sentit Ponsatí va remarcar la importància de fer primàries de cara a les eleccions municipals del 2019. També va animar la mateixa ANC a participar en aquest procés de renovació de la política, per tal que «jugui un paper més polític del que han jugat fins ara».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook