Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat, 30 de maig, dos homes i una dona, de nacionalitats colombiana i cubana, de 26, 35 i 38 anys i veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Ripollet, per robar una parella d'edat avançada que acabava de treure diners d'una sucursal bancària de Vilafranca del Penedès. A tots ells se'ls acusa d'un delicte de furt en grau de temptativa al municipi pel mètode conegut com a "cogoteros".

Segons un comunicat de la policia catalana, quatre lladres van barrar el pas i van envoltar els dos ancians quan sortien d'una oficina bancària amb la voluntat de sostreure'ls els 2.300 euros que havien tret del caixer. Tres dels pispes van ser enxampats per una dotació policial i, davant les evidències, van ser detinguts. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb l'obligació de presentar-se cada setmana al jutjat.

Els fets van tenir lloc cap a les 11 del matí, quan una dotació policial va observar com estacionava un turisme i del seu interior sortien quatre persones que feien veure que no es coneixien.

L'actitud de les quatre persones, dos homes i dues dones, va alertar els agents, que van decidir vigilar-los. Mentre tres d'ells es van asseure en una terrassa d'un bar situat davant d'una sucursal bancària, un d'ells va accedir a l'interior de l'entitat per controlar les persones que hi havia a dins.

Uns quinze minuts més tard, els agents van observar com sortien de l'entitat una senyora d'edat avançada amb evidents limitacions de mobilitat que requeria el suport i l'ajuda del seu marit, i darrere d'ells, a pocs centímetres, els seguia l'home que havia entrat a la sucursal.

Just en aquell moment, les tres persones que estaven assegudes a la terrassa es van aixecar i van començar a caminar cap a la parella fins a barrar-los el pas. Un cop envoltats, els presumptes lladres van començar a parlar amb un to elevat de veu i un d'ells va ficar la mà a la bossa de la senyora. Tot seguit, els agents es van apropar a ells i van aconseguir aturar i retenir tres de les quatre persones.

Davant les evidències, els agents van detenir les tres persones, dos homes i una dona com a presumptes autors d'un furt. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs amb l'obligació de presentar-se cada setmana al jutjat. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.