Damià Calvet (Vilanova i la Geltrú, 1968) substitueix l’empresonat Josep Rull i assumirà les funcions al capdavant de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. De discurs elaborat i gran coneixedor de l’àmbit de les infraestructures, Calvet és el director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) des del 2013, una tasca que ha compaginat amb la de tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda a Sant Cugat. Calvet té una llarga trajectòria lligada a l’administració catalana, especialment al departament d’infraestructures, en la qual ha assumit diferentes càrrecs des del 1997.

Com a director de l’Incasòl, Calvet ha gestionat el projecte urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, que inicialment havia d’acollir el projecte de Veremonte anomenat BCN World i finalment es convertirà en el Hard Rock Entertainment World.

Durant quatre anys -del 1997 al 2001- va ocupar el càrrec de cap de gabinet del conseller de Polítiques Territorial i Obres Públiques. Després va ser director general d’Arquitectura i Habitatge durant tres anys, fins al 2004. Amb Artur Mas com a president de la Generalitat, va ser secretari de Mobilitat fins al 2013. Va ser aleshores quan va ser anomenat director d’Incasòl.

Més enllà de l’àmbit de l’administració catalana, l’actual director d’Incasòl ha estat professor d’universitat, concretament a la UPC, així com el responsable de Relacions Institucionals a la Universitat de les Nacions Unides a Barcelona.

Calvet és graduat en Edificació per La Salle i té un postgrau en Direcció Immobiliària de la UAB. A més, és diplomat en Relacions Institucionals i Marketing Públic per la UAB i en Arquitectura Tècnica per la UPC.

Entre els principals reptes que haurà d’afrontar al capdavant de la conselleria, es troba el desenvolupament complet de l’L9 del metro i la negociació amb el Ministeri de Foment per a la millora de Rodalies, entre d’altres.