El president de la Generalitat, Quim Torra, ha nomenat aquest migdia els nous membres del Consell Executiu, que inclou el nom de Toni Comin i consellers empresonats o a l'exili. Els consellers que integraran el nou Govern seran Pere Aragonès (Economia i Hisenda i vicepresident del Govern), Jordi Turull (conseller de la Presidència), Ernest Maragall (Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència), Miquel Buch (Interior), Josep Bargalló (Ensenyament), Antoni Comín ( Salut), Josep Rull (Territori i Sostenibilitat), Lluís Puig ( Cultura), Ester Capella (Justícia), Chakir El Homrani Lesfar (Treball, Afers Socials i Famílies), Elsa Artadi (Empresa i Coneixement i portaveu), Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració Pública), Teresa Jordà (Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació)

Els consellers que integraran el nou Govern seran:

· Pere Aragonès i Garcia - titular del Departament d´Economia i Hisenda i vicepresident del Govern

Pere Aragonès serà el nou vicepresident del Govern de la Generalitat i, alhora, conseller d´Economia i Hisenda. Amb aquest nomenament, es converteix en el número dos del Consell Executiu i en l´home fort d´Esquerra dins el Govern. Després d´haver estat, durant la passada legislatura, un dels més estrets col·laboradors del seu predecessor i líder d´ERC, Oriol Junqueras, com a secretari d´Economia i fer-se càrrec de l´elaboració dels pressupostos, ara acabarà ocupant el mateix lloc i assumint les mateixes responsabilitats que el seu mentor, ara empresonat a Estremera pel cas de l´1-O. Aragonès, a més, té des de fa pocs mesos, la missió política de liderar Esquerra Republicana des de Catalunya assumint el càrrec d´adjunt a la presidència, donat que Junqueras està privat de llibertat, i que la secretària general, Marta Rovira, manté el càrrec però està a Ginebra. Amb tot plegat, Aragonès es converteix en el contrapès polític republicà al president Quim Torra i JxCat dins el Govern; una mena d´alter ego del que hauria estat Oriol Junqueras.

· Jordi Turull i Negre - conseller de la Presidència

· Ernest Maragall i Mira - conseller d´Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

· Miquel Buch i Moya - conseller d´Interior

El nou conseller d'Interior, Miquel Busch (Premià de Mar, 1975), lidera dins del Partit Demòcrata (PDeCAT) el sector crític amb l'actual direcció, encapçalada per Marta Pascal. Amb llarga tradició municipalista, el procés sobiranista va començar quan ell encapçalava l'Associació Catalana de Municipis (ACM), des de la qual hi va donar ple suport. Això li va donar una projecció a nivell català més enllà de l'alcaldia de Premià de Mar, càrrec al qual va accedir el febrer del 2007 i que va deixar el passat desembre.

Buch està casat i té tres fills, i el 2013 va explicar que té esclerosi múltiple des dels 21 anys, però ha pogut fer vida normal. Va treballar a l'empresa de gestió del seu germà.

· Josep Bargalló i Valls - conseller d´Ensenyament

El nou conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló (Torredembarra, 1958), torna al departament que ja va encapçalar durant el govern del tripartit presidit per Pasqual Maragall. Bargalló va ser nomenat el desembre de 2003 i va ocupar el càrrec tan sols 2 mesos, fins el 20 de febrer del 2004 quan va ser nomenat conseller en cap, després de transcendir la reunió que el seu antecessor, Josep-Lluís Carod Rovira, havia mantingut amb ETA a Perpinyà.

Bargalló va ser conseller en cap i titular del Departament de Presidència entre el 2004 i el 2006. La següent legislatura, però, Bargalló va renunciar a l'escó obtingut per ocupar el càrrec de director de l'Institut Ramon Llull fins al 2010.

· Antoni Comín i Oliveres -conseller de Salut

Antoni Comín (Barcelona, 1971) repeteix al capdavant de la cartera de Salut, el Departament que va encapçalar des del gener de 2016 i fins a la destitució, per l'aplicació del 155, l'octubre de 2017. Exercirà el càrrec des de Brussel·les, on en els últims mesos ha estat a disposició de la justícia belga per l'euroordre de detenció emesa pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que l´ha processat per rebel·liói i malversació. Comín, però, recupera el càrrec a l'executiu dies després que la justícia belga hagi decidit desestimar l'extradició per irregularitats en l'euroordre. Comín és diputat per ERC aquesta legislatura, ho va ser el 2015 per la candidatura de Junts pel Sí, i també ho havia estat el 2003 i el 2006, aleshores pel PSC. Durant el seu primer mandat com a conseller de Salut, Comín va impulsar i aprovar la Llei d'universalització de l'assistència sanitària, un text actualment en suspens pel Tribunal Constitucional, després del recurs presentat pel govern espanyol.

· Josep Rull i Andreu - conseller de Territori i Sostenibilitat

· Lluís Puig i Gordi - conseller de Cultura

· Ester Capella i Farré - consellera de Justícia

· Chakir El Homrani Lesfar - conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

· Elsa Artadi i Vila - consellera d´Empresa i Coneixement i portaveu

Elsa Artadi (Barcelona 1976), un dels pilars de la nova estructura que encapçala Quim Torra a la Generalitat, és una economista amb experiència com acadèmica en el món universitari i també a la Conselleria d'Economia. La fins ara portaveu de JxCat al Parlament forma part també del nucli de màxima confiança de l'expresident Carles Puigdemont, i havia estat un dels primers noms que van sonar per succeir-lo en la Presidència. Llicenciada en Economia per la UPF de Barcelona, ??en el seu currículum acadèmic destaca la seva doctorat a la universitat nord-americana de Harvard, que va cursar amb una beca de La Caixa. Una de les seves constants ha estat la seva dedicació al món acadèmic: és investigadora afiliada del Centre for Economic Policy and Research (CEPR) de Londres i de l'European Development Research Network (EUDN) de Namur, i va impartir classes a la universitat milanesa de Bocconi i en la UPF de Barcelona.

· Jordi Puigneró i Ferrer - conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública

Jordi Puigneró (Sant Cugat del Vallès, 1974) serà el proper conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública. L'actual secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat serà d'aquesta manera un dels dirigents destacats amb carnet del PDeCAT a l'executiu de Quim Torra. El departament de Puigneró perdrà competències com afers religiosos, habitatge i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya -respecte l'anterior executiu-, però assumirà l'àmbit de polítiques digitals, una prioritat per a Carles Puigdemont. Com a responsable de Ciberseguretat, Puigneró també ha presidit el Centre de Seguretat de la Informació i va coordinar la defensa del ciberatac que va patir el Govern durant el procés participatiu del 9-N de 2014.

· Teresa Jordà i Roura - consellera d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació