Protecció Civil ha desactivat el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la millora de la situació dels rius i la previsió meteorològica per a les pròximes hores.

L'esmentat pla queda ara en situació de prealerta, ja que el cabal dels rius segueix elevat a la zona del Pirineu, el Prepirineu i les comarques centrals.

La Confederació Hidrològica de l'Ebre (CHE) ha informat que el cabal del riu Garona ha baixat fins als 75 metres cúbics per segon, nivell que no hauria de produir afectacions, segons ha informat avui el departament d'Interior de la Generalitat.

Quant al riu Segre, caldrà vigilar el seu nivell al seu pas per Balaguer (Noguera), ja que en funció de l'activitat dels embassaments de Camarassa i Rialp el cabal podria pujar durant la tarda.

De la seva banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha indicat que en la part alta del riu Llobregat, a la zona del Berguedà, els cabals són alts, però no es preveu un creixement més gran.

En canvi, en la part baixa, l'ACA ha fet un avís de risc hidrològic per increment dels cabals entre els municipis de Castellbell i Sant Joan Despí per acumulació de pluges.

En el riu Ter, el cabal és alt, però va a la baixa.

Encara que la situació meteorològica ha millorat, per a aquesta tarda s'esperen precipitacions que aniran acompanyades de tempesta i fins i tot calamarsa a les comarques de la Selva, el Gironès i el Baix Empordà.