La CUP ha confirmat que el Consell Polític extraordinari es durà a terme finalment aquest diumenge al migdia a Cervera, coincidint amb l'Assemblea Nacional Estratègica que ja tenien prevista per fixar el full de ruta de l'organització. A patir d'aquest divendres, doncs, les tretze territorials cupaires es començaran a reunir per escoltar la militància i poder fixar posició en la reunió del Consell i del Grup d'Acció Parlamentària de cara a la investidura. Els mecanismes interns de la CUP s'han activat automàticament aquest divendres perquè tres agrupacions -Baix Llobregat, Barcelonès i Camp de Tarragona- ho han demanat per plantejar canviar de l'abstenció al 'no' a la investidura del diputat de JxCat Quim Torra. El vot en contra dels quatre diputats impediria que tirés endavant la seva candidatura també en segona votació.

El Consell Polític de la CUP és el màxim òrgan entre assemblees nacionals i hi estan convocats representants de cada assemblea territorial i del Secretariat. Cada assemblea territorial té un pes específic al Consell en funció del nombre de militants, del nombre de comarques, del nombre de regidors i del nombre d'assemblees locals, de manera que els seus representants al Consell Polític defensen postures consensuades i ponderades segons la diversitat d'opinions.

El grup d'Acció Parlamentària és un òrgan que implica els moviments i els col·lectius polítics que donen suport a la candidatura de la CUP Crida Constituent al Parlament.