L'exdirector general d'Unipost Pau Raventós va assegurar davant del jutge de Barcelona que investiga diversos alts càrrecs del Govern per malversació per l'1-O que la seva empresa postal no va cobrar ni un euro de la Generalitat per encàrrecs vinculats al referèndum. Raventós, que va ser detingut per la Guàrdia Civil el passat 14 de desembre, quan encara era director general d'aquesta empresa actualment en procés de liquidació, va comparèixer com a investigat davant el titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que investiga si la Generalitat va destinar fons públics al referèndum.

Raventós, que únicament va contestar a les preguntes del seu advocat, Jorge Navarro, va assegurar davant del jutge que Unipost no va cobrar ni un euro de la Generalitat per treballs d'enviament postal vinculats al referèndum de l'1-O, encara que sí que van arribar a elaborar pressupostos per encàrrecs, que no van arribar a efectuar ni cobrar.

El jutge va citar com a investigat Raventós després que la Guàrdia Civil conclogués en un informe que la companyia postal va facturar 979.661,96 euros a la Generalitat per repartir cartes certificades als components de les meses electorals de l'1-O i repartir 5,3 milions de targetes censals, encara que l'acció de la justícia va impedir la seva distribució. Davant del jutge també va comparèixer com a investigat el cap d'operacions de plataforma d'Unipost, Felipe A., que va al·legar que es va limitar a enviar un correu als repartidors perquè preparessin un operatiu per a certificats.