La Fiscalia va considerar en el judici a la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no ha quedat acreditat «en absolut» que la vaga convocada per la Intersindical-CSC el 8 de novembre a Catalunya fos per motius polítics i, per tant, il·legal. En la seva intervenció durant el tràmit de conclusions, el fiscal es va alinear amb els arguments del sindicat convocant i va rebutjar les pretensions de la demanda de Foment del Treball, que demanava declarar il·legal la vaga perquè tenia una motivació política i no laboral.

Així, va concloure que, després del judici i les proves aportades per Foment, considera «molt difícil» que el tribunal pugui declarar il·legal la vaga perquè això requereix unes condicions molt estrictes que no es donen en aquest cas. Sobre el fet que un dels motius de la vaga fos l'aplicació de l'article 155 de la Constitució després de la proclamació de la república, va opinar que no només no és un motiu polític sinó que té «connotacions laborals importants». En aquest sentit, va valorar que el fet d'haver cessat el conseller de Treball i alts càrrecs sense designar un nou titular suposa «una paralització injustificada i no desitjable» de la relació entre aquesta administració i els treballadors.

A més, el fiscal va assumir el mateix argument de la defensa del sindicat, que va al·legar durant la sessió que tota vaga general és també política. El fiscal, prèviament, havia demanat desestimar la demanda, abans d'entrar en el fons de la qüestió, en considerar que el procediment i la jurisdicció del plet no eren els adequats. En un altre ordre de coses, el president de la CEOE, Juan Rosell, va demanar que «entre tots» es recuperi la legalitat a Catalunya i, a partir d'aquí, «ens posem a treballar i amb el temps a arreglar les coses». Rosell va mostrar el suport de la patronal a la democràcia i el seu respecte per les lleis, que «per suposat es poden canviar i variar», però va afegir que per a això «existeixen els mecanismes legals» adequats.

En aquest sentit, durant la seva intervenció davant l'Assemblea, el president de la patronal va assegurar que «no hi ha res més valuós que la democràcia», encara que va admetre que té «defectes», però que poden anar «millorant-se, polint-se, restaurant-se». «Qualsevol altre sistema del signe que sigui porta menys llibertat i més pobresa», va afegir.

Va considerar que «no hi ha res més constructiu que el respecte a la llei i res més destructiu que la divisió i el sectarisme» i que, si bé les lleis poden canviar-se, «no saltar-se-les alegrement, sense control». D'altra manera «queda relegat l'ostracisme. La seguretat institucional és un valor potent encara que l' immobilisme també és una dada negativa», va dir Rosell.