Més de 900 busos surten al llarg del matí d'arreu de Catalunya per participar a la manifestació de Barcelona amb el lema 'Us volem a casa'. El coordinador de l'ANC a Girona, Àdam Bertran, ha afirmat que és una xifra semblant a la de les mobilitzacions més massives i això fa pensar que la manifestació serà multitudinària. "Encara que hi hagi cert cansament, la gent no defalleix", ha afirmat. A Girona, 21 busos han sortit a les 9 del mati des de Fontajau. Entre el miler de persones que viatgen cap a Barcelona per participar a la manifestació hi ha en Josep Fullà. "Hem estat a Barcelona, hem estat a Brussel·les i hem estat a Girona, hem de continuar mobilitzats", ha afirmat.

Més de 900 autobusos han sortit de diferents poblacions de Catalunya per anar a la manifestació de Barcelona. Un miler de gironins han decidit viatjar en un dels 21 busos contractats per l'ANC i la Fundació les Voltes. Segons el coordinador de l'ANC a Girona, Àdam Bertran, es preveu que la manifestació sigui massiva perquè hi ha molta gent mobilitzada. "Estem cansats de tanta repressió", ha afirmat.

Entre els viatgers, molts habituals que ja han participat en manifestacions anteriors. "Miro d'anar a totes, en aquesta ocasió per reclamar la llibertat i defensar la democràcia", ha explicat un veí de Girona, Marc Cordonet, que insta tothom a mobilitzar-se per demostrar "que continuem dempeus". La majoria de manifestants van de groc, amb samarretes, bufandes i mocadors. Tampoc hi falten estelades, senyeres i un cartell repartit pel CDR on s'hi pot llegir 'Horitzó República' i 'Tots som CDR'.

"Jo no milito a cap partit polític però vaig a la manifestació per dos motius: perquè considera una injustícia terrible que hi hagi persones tancades a la presó sense que hi hagi hagut judici i perquè crec que hem de defensar la democràcia", ha explicat la Montse Ramió, veïna de Salt.

Des de Salitja, en Josep Fullà rememora que ha estat a totes les manifestacions a Barcelona, a Girona, i també a Brussel·les. "No ens podem quedar a casa", ha dit. Els viatgers de l'autobús número 3, amb una estelada penjada a la finestra de darrere, ha fet el recorregut pendents de les xarxes socials i mirant qui més va a la manifestació. "Mira, en Carles hi va en cotxe, i la Maria agafa ara el tren", explicava una d'elles.

A l'entrada de Barcelona, han celebrat l'arribada cantant tots plegats L'Estaca i corejant 'In, inde, independència'.

Una altra de les gironines que han agafat el bus per anar a la manifestació és la Maria Sellabona. "Hem anat a totes i allà ja hem quedat amb més amigues", ha explicat. "Ara més que mai la gent ha de sortir al carrer, hem de demostrar que la democràcia està perjudicada a nivell estatal i hem de fer costat als nostres polítics que estan a la presó o a l'exili", reivindica.