12 de abril de 2018
12.04.2018
40 Años
40 Años

La justícia escocesa ajorna la decisió sobre l'extradició de Ponsatí

La consellera destituïda ha acudit aquest matí als tribunals d'Edimburg per una vista preliminar sobre la seva petició d'extradició

12.04.2018 | 12:48
La justícia escocesa ajorna la decisió sobre l'extradició de Ponsatí

El tribunal d'Edimburg que analitza l'euroordre presentada per Espanya per obtenir el lliurament de l'exconsellera d'Educació catalana Clara Ponsatí ha sol·licitat més temps per estudiar el cas i ha convocat a les parts per a una sèrie de vistes que arrencaran el 30 de juliol i duraran dues setmanes, segons el seu advocat, Aamer Anwar.

Ponsatí ha arribat aquest dijous al matí a la cort acompanyada d'Anwar i ha comptat amb el suport de diverses desenes de persones que havien acudit al tribunal. Abans d'entrar, l'advocat ha realitzat una breu compareixença davant els mitjans en la qual ha denunciat que l'euroordre era un instrument de "repressió política" en el cas del seu client.

A la seva sortida, ha insistit en aquesta mateixa tesi i ha confirmat que el tribunal ha sol·licitat més temps per resoldre el futur de Ponsatí. Així, s'han fixat vistes preliminars pel 15 de juny i el 3 de juliol, mentre que s'ha establert l'inici d'un procés "complet" a partir del 30 de juliol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook