12 de abril de 2018
12.04.2018

La CUP demana investir Puigdemont «fent valer la sobirania del Parlament»

Els anticapitalistes es mostren partidaris de celebrar igualment el ple d´aquest divendres tot i no voler avalar Sánchez per no claudicar davant el Suprem

12.04.2018 | 18:39
Maria Sirvent.

La CUP torna a demanar investir el líder de JxCat, Carles Puigdemont. Després de la negativa del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, a permetre que el candidat a la investidura, Jordi Sánchez, acudeixi al ple convocat per a divendres, els anticapitalistes han comparegut davant la premsa per reclamar que es faci president "al diputat que més suports del Parlament, Carles Puigdemont". Segons la diputada cupaire Maria Sirvent, és així com el Parlament pot "fer valer la seva sobirania" i no acabar claudicant als desitjos de l´Estat, del Suprem o del govern espanyol. En aquesta mateixa línia, s´han mostrat partidaris de no suspendre el ple previst per a divendres i celebrar la investidura de Sánchez malgrat que Llarena hagi impedit al candidat acudir. Per a la CUP, la sessió s´ha de poder fer "per sobirania", tot i que els anticapitalistes segueixen mantenint que no avalarien una investidura de Jordi Sánchez.

La diputada de la CUP ha volgut aprofitar la compareixença davant la premsa per "tornar a denunciar les ingerències de l´Estat" en la política catalana. "Veiem com un ple d´investidura queda trucant per les ingerències de l´Estat, reivindiquem que es puguin exercir tots els drets civils i polítics dels diputats, i condemnem la decisió del Suprem sobre Sánchez", ha dit.

Però més enllà d´això, la CUP mira cap al següent pas i creu que "definitivament s´ha de fer valer la sobirania del Parlament i deixar que es pugui celebrar la investidura del candidat amb més suports, Carles Puigdemont". En aquest sentit, Sirvent ha confirmat que ja van traslladar aquestes intencions al propi Puigdemont quan es van reunir amb ell a Berlín, i ha explicat que el líder de JxCat "encara estaria aleshores defensant la investidura de Sánchez, però no deixa en cap cas de defensar que tard o d´hora s´hauria de fer la seva investidura, fent valer la sobirania del Parament".

És per això que la CUP ha demanat reunir-se "en les properes hores" amb JxCat i ERC per "posar sobre la taula que ja és l´hora que no es respongui a les ingerències de l´Estat perquè s´acabarà proposant un candidat adequat a la repressió de l´Estat", i optar ja per investir Puigdemont.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook