L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va dir que seria terrorisme si es prova que el Ministeri de l'Interior va tenir relació i coneixement de l'imam de la ciutat que va idear els atemptats d'agost a Catalunya, Abdelbaki es-Satty: «El veritable terrorisme és tenir coneixement i relacions amb aquesta figura, tenir-la a Ripoll i no fer res».

«Qui tenia la informació i l'explicació i no la va fer servir, si això es demostra així, això és veritable terrorisme», va contestar ahir en roda de premsa en preguntar-se-li sobre la investigació per terrorisme als Comitès de Defensa de la República (CDRs).

Ho va dir en presentar a l'Ajuntament de Barcelona un conveni sobre polítiques d'inclusió, interculturalitat i prevenció del radicalisme, al costat de l'alcaldessa, Ada Colau, i la directora del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Elisabeth Ortega.

Munell (PDeCAT) va advertir que l'imam va ser una figura clau, i ha insistit: «Com és que sembla ser que aquesta persona podia haver estat en relació amb serveis del Ministeri de l'Interior, se l'havia anat a veure per part de cossos i forces de seguretat estatals, la teníem en Ripoll i nosaltres no ho sabíem?».

«Si això s'acaba demostrant, tal vegada el terrorisme s'haurà d'aplicar en aquells que ho sabien i no van fer ús de la informació per evitar aquesta tragèdia», i va afegir que la societat de Ripoll els demana explicacions, i que no podran completar el dol fins a saber-se tota la veritat, per la qual cosa ha exigit tota la informació.