Tres alts càrrecs del Govern, entre ells el director de la Secretaria de Telecomunicacions i el del Cesicat, es van acollir al seu dret a no declarar davant la Guàrdia Civil, on van comparèixer com a investigats en relació amb aspectes de l'organització de l'1-O, com el cens del referèndum.

Segons fonts de la investigació, els tres alts càrrecs que ahir van comparèixer davant la Guàrdia Civil són el director de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Seguretat Digital, Jordi Puigneró -que va plantar el rei Felip VI durant la inauguració del Mobile World Congress a Barcelona-, el director del Cesicat, Xavier Gatius, i el director gerent del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya, Manel Sanromà.

Els tres alts càrrecs van ser citats per la Guàrdia Civil com a investigats pels delictes de malversació, revelació de secrets i desobediència, en el marc de la investigació que porta a terme el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, sobre els preparatius de l'1-O, en aquest cas sobre el cens usat per a la votació i sobre el suport informàtic per a la consulta.

Els tres investigats, que es mantenen com alts càrrecs del Govern després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, es van acollir al seu dret a no declarar davant la Guàrdia Civil, a l'espera que el jutge els citi per a una propera compareixença. En declaracions als periodistes a les portes de la comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona, Puigneró va confirmar que els tres alts càrrecs van seguir la mateixa estratègia i van optar per callar durant els interrogatoris.