El secretari general de Telecomunicacions, Societat Digital i Ciberseguretat, Jordi Puigneró, i els directors de l'Administració Oberta de Catalunya i del Cesicat, s'han acollit al seu dret a no declarar aquest dilluns davant la Guàrdia Civil, després que el jutjat número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius de l'1-O, els hagi atribuït un presumpte delicte de malversació, revelació de secrets i desobediència. Entre els tres delictes, les condemnes podrien sumar 12 anys de presó i inhabilitació de càrrecs públic. Tots ells, que continuen en els seus càrrecs, van rebre la citació la setmana passada.

Concretament, els fets que s'investiguen és si des de la Generalitat es va donar suport perquè els ciutadans poguessin votar en qualsevol col·legi electoral però que no ho poguessin fer dos cops.

De bon matí Puigneró confirmava a Twitter que estava citat a declarar com a imputat per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. I afegia: "Avui refermo més que mai el meu compromís personal, públic, vital, insubornable en defensa de la llibertat de Catalunya".