El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha augurat que la crisi catalana serà aviat "un mal record" i que el país seguirà unit i sent un "exemple" de democràcia, de llibertat i de respecte als drets de les persones.

Rajoy ha llançat aquest missatge des de la convenció nacional del PP a Sevilla després de les manifestacions de la ministra alemanya de Justícia, Katarina Barley, qui va recolzar la decisió de la justícia del seu país de posar en llibertat a Carles Puigdemont i va agregar que l'expresident català podria arribar a ser un home lliure en un país lliure, "és a dir, a la República Federal alemanya".

El president del Govern espanyol no ha al·ludit directament a aquests comentaris, que ja van ser censurats pel seu ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis. Però ha reivindicat la resposta de l'Executiu a "la major crisi" que li ha tocat afrontar, el secessionisme català, amb l'aplicació del 155 de la Constitució per intervenir la Generalitat.

"Els mecanismes que vam haver de desenvolupar són fortaleses que queden per al futur. No volem que això torni a ocórrer, però avui tots tenen més clar el que passaria", ha afegit.