El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat avui que el Govern respecta i acata la decisió de la justícia alemanya de descartar el delicte de rebel·lió en la petició d'extradició a Espanya de l'expresident català Carles Puigdemont.

"És la manifestació del funcionament de la Justícia independent, aquí a Espanya, a Alemanya i a tots els països de la UE", ha dit Catalá en declaracions als mitjans abans de presentar al Club Siglo XXI al president de l'Associació Catalana de Juristes Llibertats, Pere Lluís Huguet, qui ha impartit una conferència sobre "Catalunya i Estat de Dret".

L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, al nord d'Alemanya, ha descartat avui el delicte de rebel·lió en la petició d'extradició a Espanya de Puigdemont i l'ha deixat en llibertat amb fiança mentre n'estudia l'entrega per malversació.

"Cal respectar els temps i la independència dels jutges", ha insistit el ministre, que no creu que aquesta decisió sigui un revés per a la Justícia espanyola, sinó "la manifestació del funcionament de la Justícia amb absoluta independència, a Espanya, a Alemanya i a tots els països democràtics".

Els jutges, al seu entendre, tenen la seva responsabilitat, les seves competències i exerceixen la seva labor. "Cada dia prenen decisions, unes ens agraden més, d'altres ens agraden menys, però totes elles estan fetes en l'exercici de la seva independència i el que correspon és acatar-les i tirar-les endavant", ha incidit.

Això no obstant, ha dit que la petició d'entrega de Puigdemont és un procés judicial "llarg, que té els seus temps" i que caldrà esperar que finalitzi.

"Avui és una primera decisió i d'aquí se'n deriva un procés jurisdiccional en el qual hi ha diversos recursos. Veurem quina és la decisió final i quin és l'enjudiciament a Espanya", ha assenyalat en ser preguntat si finalment Puigdemont no podria ser jutjat a Espanya per rebel·lióPuigdemont .

Catalá ha explicat a més que hauria de ser la Fiscalia alemanya, si així ho estimés oportú, la que hauria de presentar un recurs a aquesta decisió, després que a principi d'aquesta setmana validés la petició del jutge Llarena.

Sigui com sigui, el ministre ha posat èmfasi en el fet que ell no coneixia encara el contingut de la resolució ni els detalls en els quals basa que no existeix un delicte de rebel·lió que el Tribunal Suprem d'Espanya "sí ha considerat".