El president del PP a Catalunya, Xavier García-Albiol, ha assegurat que els partits independentistes i el president del Parlament català, Roger Torrent, persegueixen "tibar la situació" política i que passin els dies per "intentar" provocar "una voladura" en les possibilitats que Mariano Rajoy aprovi el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) pel 2018.

Així s'ha pronunciat Albiol a la seva arribada a la convenció nacional que el PP celebra a Sevilla, després que Torrent iniciés aquest divendres una nova ronda de contactes amb els partits per tractar de llançar de nou la investidura del diputat de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC Jordi Sànchez.

Albiol ha afirmat que ja li ha dit a Torrent que hauria de començar aquesta ronda de contactes amb el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena perquè per moltes consultes que fa amb els partits si el magistrat "considera que no li ha de donar la llibertat condicional per assistir al Parlament, aquesta ronda no serveix per res".

"És una nova escenificació i penso que el que està buscant és tibar la situació i també que passin els dies i intentar d'aquesta manera provocar una voladura de les possibilitats que el Govern d'Espanya pugui aprovar els PGE dintre del termini i de la forma escaient", ha dit. L'Executiu del PP cerca el suport del PNB per treure endavant aquests comptes i els nacionalistes bascos ja han avisat que no hi haurà recolzament mentre segueixi en vigor l'article 155 de la Constitució.

En aquest sentit, el dirigent del PP ha recalcat que hi ha una "intencionalitat molt clara" per part dels independentistes d'anar retardant" la situació perquè "els terminis vagin acabant al Congrés" amb les esmenes a la totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat. "I en aquesta dinàmica estem instal·lats", ha lamentat.