06 de abril de 2018
06.04.2018

Sànchez accepta tornar a ser candidat a la presidència

06.04.2018 | 06:30

JxCat va anunciar ahir formalment la seva aposta perquè el seu diputat Jordi Sànchez sigui el proper president de la Generalitat, però va matisar que no renuncia a investir Carles Puigdemont en un altre moment de la legislatura.

«Volem fer república i investir Puigdemont quan sigui possible i en aquesta legislatura. Aquest era i és el nostre compromís», va afirmar el portaveu adjunt de JxCat a la Cambra, Eduard Pujol, en roda de premsa des del Parlament. JxCat està «conjurat» perquè Sànchez sigui el proper president, però sense oblidar que el seu compromís inicial era fer president Puigdemont, i es compromet a fer efectiu aquest compromís en algun moment de l'actual mandat. El grup exposa que la resolució del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides que va establir mesures cautelars per garantir els drets polítics de Sànchez és una «oportunitat excepcional» per intentar investir al Parlament. Pujol admet que la resolució és provisional i que no hi ha termini perquè es reveli la definitiva, però el Comitè ja ha dictat mesures cautelars i el considera suficient perquè Sànchez sigui investit: «Ja no és un parlament de província qui vol executar una investidura; és Nacions Unides».


Querella criminal

No va concretar si això suposaria presentar una querella criminal contra Llarena si no permet a Sànchez anar al ple, cosa que el grup de JxCat ja va anunciar en el passat encara que no va arribar a fer-ho. Per la seva banda, Sànchez va assenyalar que, després de l'admissió a tràmit de la seva demanda per part del Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides, «és evident que l'Estat espanyol no té una altra opció» que respectar-la. «No fer-ho seria un escàndol jurídic majúscul i evidenciaria nítidament davant les Nacions Unides allò que fa temps que denunciem: que l'Estat espanyol no és una democràcia consolidada, que els drets polítics dels adversaris polítics del Govern espanyol són vulnerats», va afegir.

Segons Sánchez, el Comitè de Drets Humans «obre una escletxa i una garantia per poder convocar un ple d'investidura», en el qual, va asseverar, ell té «plena disposició a afrontar», si així ho volen els seus companys de JxCat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook