L'Audiència de Barcelona jutjarà dos homes per presumptament haver abusat sexualment d'una dona dins d'una ambulància en 2015 mentre aquesta es trobava pràcticament inconscient pel consum d'alcohol.

El judici tindrà lloc en la Secció Cinquena contra Antonio R. R. i Roberto O. R. com a presumptes autors d'un delicte d'abús sexual, segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, que demana set anys de presó per a ells. Segons el relat del ministeri públic, els processats, treballadors d'una empresa d'ambulàncies, van ser requerits el 21 d'agost de 2015 per atendre una persona que estava inconscient a causa d'un elevat consum d'alcohol i es trobava tirada al terra en la confluència entre els carrers Josep Tarradellas i Numància de Barcelona.

«Satisfer instints»

Van arribar cap a les 01.31 hores i van assistir la víctima fins a les 01.57, moment en el qual van decidir traslladar-la a l'hospital Sagrat Cor per a la seva avaluació mèdica, però en arribar a l'encreuament entre els carrers Josep Tarradellas i Viladomat van parar l'ambulància per «satisfer» els seus instints sexuals davant l'estat de semiinconsciència en què es trobava la dona. Van abusar d'ella fins que va despertar i va recriminar als processats el que estaven fent, detalla l'escrit d'acusació, que també assenyala que els acusats van dir a la dona que no expliqués res del que havia vist.

Ella els va demanar que la portessin a casa i els dos treballadors de l'ambulància es van comunicar amb la central del SEM a les 02.17 hores, que els va donar permís per no portar la dona a l'hospital si signava l'alta voluntària, cosa que va fer, i la van deixar prop del seu domicili a les 02.32 hores.

A més de la pena de presó, la Fiscalia demana per als dos acusats inhabilitació per ser triats per càrrecs públics durant el temps de la condemna, prohibició d'apropar-se a menys de 1.000 metres.