Els Comitès de Defensa de la República (CDRs) van aixecar les barreres a diversos peatges de la xarxa viària catalana i van tallar una carretera com a part de les seves accions previstes per Setmana Santa per reivindicar la «república catalana» i demanar la llibertat per als presos sobiranistes.

Després que un grup d'activistes ocupés el peatge de l'autopista AP-7 a l'altura de La Roca del Vallès, altres accions similars es van reproduir a altres punts d'aquesta via, a l'altura del Vendrell i l'Hospitalet de l'Infant. En els últims dies, des del seu compte oficial a Twitter, els CDRs ja havien fet crides als conductors a saltar-se els peatges, amb el hashtag #novullpagar.

Cap a les quatre de la tarda, desenes d'activistes dels CDRs van ocupar el peatge de l'autopista AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès en direcció Barcelona i van aixecar barreres per permetre que els vehicles poguessin circular sense pagar. Els activistes, bona part d'ells abillats amb armilles reflectores i caputxes, van tapar les càmeres.