El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va assegurar que «assetjar» els que no siguin independentistes és «violència» i intentar imposar un projecte excloent «no és democràtic». Zoido va fer aquestes manifestacions en ser preguntat per les declaracions realitzades divendres per Pep Guardiola, l'entrenador del Manchester City, qui es va referir a la situació política a Catalunya i va dir que és «una gran injustícia» que comparin els independentistes «amb ETA o amb la kale borroka».

El titular d'Interior va deixar clar que no vol polemitzar amb Guardiola, però va insistir que «assetjar jutges, periodistes, policies i tothom qui no estigui a favor de la independència és violència». Com violència és també «intentar pressionar jutges i fiscals» i «enfrontar-se amb la Policia», va emfatitzar el ministre. També va considerar que intentar «imposar un projecte excloent a la meitat de la població per la força no és democràtic».

En un altre ordre de coses, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va demanar a Zoido que, com a responsable dels Mossos d'Esquadra en aquest moment, aclareixi quina va ser la «col·laboració» de la cúpula d'aquest cos policial en el referèndum del passat 1 d'octubre i si alguns agents s'han dedicat a espiar polítics no independentistes.

«D'una banda, hi ha la participació dels Mossos, en part almenys, en la col·laboració amb el referèndum il·legal, i per una altra, estan sortint a la llum episodis d'espionatge en àmbits relacionats amb els Mossos a determinats polítics de l'oposició, inclosos polítics de Cs», va assenyalar.

Villegas considera que «cal posar llum sobre el que ha passat» i que Zoido, que està al capdavant de la Policia autonòmica catalana des del passat octubre per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, «és el responsable d'aclarir aquestes situacions». «Si algú ha incomplert la llei, caldrà aplicar responsabilitats», va demanar.