El secretari general del PSC, Miquel Iceta, va advertir que es podria produir un «enfrontament civil» si es pretén resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya per «vies insurreccionals». En una entrevista a La Razón, el dirigent socialista va plantejar que «si es produeixen atacs de forma impune i no són condemnats» tothom es pot pensar que té «barra lliure».

Iceta també considera que la CUP està «intentant portar el conflicte als carrers» amb els CDRs, i va demanar «apagar des de l'inici» els «brots de violència» perquè «no acabin en enfrontament». Preguntat sobre si les classes mitjanes que votaven Convergència estan adoptant un llenguatge revolucionari i són les més actives al carrer, Iceta va respondre que «en part sí».

Per altra banda, el secretari general del PSC va constatar que la proposta d'un govern de concentració «no és possible», i va admetre que al PSOE «no li agrada la idea». També va aclarir que la «línia vermella» és «no votar un president independentista». Tot i això, Iceta va voler anar més enllà i va defensar arribar a acords «més transversals» a nivell estatal, i va posar com a exemple els Pactes de la Moncloa.

Per part seva, el dirigent de Ciutadans Miguel Gutiérrez va considerar «absolutament lamentable» que s'utilitzi la violència contra les persones que pensen diferent per intentar reivindicar qualsevol procés i, en aquest sentit, va opinar que «la violència a Catalunya és evident».

El secretari general del grup parlamentari de Ciutadans al Congrés va destacar que els «escarnis» als candidats de Cs a Catalunya i els «atacs» a les seves seus «són violència real, no són imaginacions». «La realitat és que les nostres seus a Catalunya han estat atacades», va recordar Gutiérrez.