El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa pel 'Procés' al Tribunal Suprem, ha decretat l'ingrés a presó incondicional del candidat a la Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, els exconsellers Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell davant el risc de fuga i de reiteració delictiva en els delictes pels quals els ha processat aquest mateix divendres. Ho fa a petició de la Fiscalia, de l'Advocacia de l'Estat i de l'acusació popular exercida per Vox.

Relacionades

El Ministeri Públic ha argumentat davant el jutge Pablo Llarena que hi ha risc de fuga en el cas de tots ells i que aquesta circumstància es veu agreujada pel fet que la número 'dos' d'ERC, Marta Rovira, no hagi acudit aquest divendres a la seu judicial després d'haver fugit.

D'acord amb la interlocutòria que el jutge que ha notificat aquest mateix divendres a les parts personades en la causa, tant Turull com Rull, Romeva i Bassa estan processats pels delictes de rebel·lió i malversació mentre que a Forcadell se li atribueix únicament delicte de rebel·lió .