La Mesa del Parlament va rebutjar ahir «per defecte de forma» un punt d'una proposta de resolució de Cs en el qual es demanava la compareixença del president de la Cambra catalana, Roger Torrent, en el ple, van explicar fonts parlamentàries.

El punt que va ser «inadmès» a tràmit reclamava que el president de la institució, Roger Torrent, comparegués de forma urgent davant la Cambra per explicar la situació de bloqueig.

«Els lletrats han dit que el Parlament no pot instar a comparèixer el president i la Mesa els ha demanat que reformulin el punt», van explicar i també es va manifestar que no hi ha inconvenient a la convocatòria d'un ple, la data del qual ha de fixar el mateix Torrent.

De fet, el punt que sí que es va admetre de la proposta del grup taronja és el que sol·licita que de forma «immediata i urgent» es convoqui un nou ple de la Cambra per abordar el bloqueig institucional que es viu a Catalunya i que manté paralitzada la legislatura.

En la carta, recollida per Europa Press, defensa que Torrent té «l'obligació institucional i moral de comparèixer enfront dels representants de la ciutadania per donar explicacions i impulsar la fórmula de desbloqueig suggerida pels lletrats del Parlament».

«És necessari»

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Javier Pacheco, va constreure ahir els partits polítics a tancar al més aviat possible la formació d'un nou Govern a Catalunya i va advertir: «És necessari, és imprescindible» que no se segueixi demorant l'acord».