El Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona va citar a declarar divendres que ve els agents de la Guàrdia Urbana Rosa P. i Albert L. en qualitat d'investigats per la mort d'un manter durant un operatiu en 2014, ha informat aquest dimarts el Tribunal superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El jutge va reobrir la investigació de l'operatiu en què van participar els dos agents (ara en presó preventiva pel presumpte homicidi del xicot de ella) després que Rosa P. declarés que la mort del manter no va ser accidental.

El cas del manter es remunta al 9 d'agost de 2014, quan l'home va morir després d'ingressar a l'hospital del Mar amb ferides greus a conseqüència de la caiguda des d'uns 30 metres a la zona del Castell de Montjuïc quan fugia de la policia.

Arxivat per falta de proves

S'havia arxivat per falta de proves però, després de les revelacions de Rosa P. assegurant que no era veritat que el manter caigués sol pel terraplè, es va reactivar la investigació.

Estan investigats Rosa P. i Albert L., companys de patrulla a la Urbana i ara tots dos a la presó provisional per la mort del xicot d'ella, al qual presumptament van abandonar calcinat dins d'un cotxe a prop del pantà de Foix.