L'ANC va decidir ahir excloure la candidatura de l'exdiputat de la CUP al Parlament i portaveu de Sumate, Antonio Baños, de les eleccions al Secretariat Nacional, direcció política de l'entitat.

L'Assemblea ha fet públic el llistat de candidatures admeses i rebutjades, i entre les segones destaca la de Baños, que era una de les més mediàtiques que concorrien a les eleccions que l'entitat celebrarà el dissabte 17 de març.

Sí han estat acceptades les candidatures dels tres candidats que s'ha postulat per ser membres del Secretariat i presidir l'entitat: el cap de Comunicació de l'ANC, Adrià Alsina; el president del Ciemen i membre d'ERC, David Minoves, i el vicepresident del Cercle Català de Negocis, David Fernàndez Aguilera. Fonts coneixedores van explicar a Europa Press que el motiu de l'exclusió de Baños és que va participar en una tertúlia radiofònica, alguna cosa que l'entitat considera que contravé el reglament que regula les eleccions al Secretariat Nacional.

Considera que participar en la tertúlia incomplia l'article 7.2, que estableix que els candidats sí poden respondre preguntes dels electors a través del web o dels actes de l'entitat, però no donar «publicitat» de la seva candidatura per altres mitjans.