El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va explicar ahir que el partit està analitzant si pren mesures contra el seu diputat Lluís Salvadó després de publicar-se una conversa telefònica en què, sobre la cerca d'una consellera d'Ensenyament, va plantejar triar «la que tingui les mamelles més grosses». En roda de premsa després de reunir-se la direcció del partit, va exposar que encara no s'ha decidit res: «Hem tocat el tema i ho seguirem fent en les properes hores. Al moment que tinguem una resposta definitiva, ho comunicarem».

Sabrià va criticar les paraules de Salvadó per desafortunades i inacceptables però va atribuir la filtració a una «guerra bruta» de l'Estat contra ERC i va anunciar que denunciaran el programa de televisió Espejo Público, que va difondre l'enregistrament.

Així, ERC critica que el diputat i exsecretari d'Hisenda de la Generalitat es pronunciés en aquests termes, però també considera que s'ha vulnerat la seva intimitat, i portarà el cas als tribunals per publicar-se «converses privades».

ERC sosté que membres del partit van tenir el telèfon intervingut durant mesos i que hi ha centenars de DVD i enregistraments, i va lamentar que és «material gravat de forma il·lícita» que l'Estat utilitzarà quan cregui més convenient. Sabrià va defensar els 30 anys de Salvadó al servei d'ERC i «sobretot al servei del país», i va recalcar que va començar la seva militància en la lluita antifeixista.