L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha convocat per a demà una reunió a Bèlgica amb els diputats de JxCat al Parlament, així ho informen fonts del grup. Segons publica el diari Ara, servirà per abordar els escenaris de la investidura a Catalunya, després que s'hagi ajornat el ple per investir Jordi Sànchez previst per a aquest dilluns.

Ara com ara els dos candidats que ha proposat JxCat per ser investits, primer Puigdemont i després Sànchez, han estat frenats per la mateixa Cambra catalana, davant la impossibilitat de celebrar el ple per la situació judicial de tots dos. També serà la primera reunió des que el dissabte Puigdemont va proposar que «JxCat es converteixi en un moviment polític» estable que actuï més enllà del grup parlamentari. JxCat es va formar per concórrer a les eleccions del 21 de desembre davant les males expectatives electorals del PDeCAT, i amb Puigdemont al capdavant va quedar segona força en el Parlament amb 34 diputats.

JxCat integra diversos membres del PDeCAT, però també per un nombrós grup d'independents que, en ocasions, han discrepat de la línia oficial del partit.

Després de l'anunci que JxCat cerca convertir-se en un moviment polític estable, ahir la líder del PDeCAT, Marta Pascal, va reivindicar «el bagatge i l'actiu polític» que representa el seu partit. També va explicar que, si hi ha noves eleccions, s'haurà de «parlar absolutament de tot» i que la decisió de reeditar o no la fórmula de JxCat l'haurà de prendre el Consell Nacional del PDeCAT.