El director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, ha felicitat aquest divendres als agents de l'Institut Armat que han prestat servei en els últims mesos a Catalunya i als destinats en aquesta comunitat pel seu "comportament exemplar" davant d'una "situació difícil i complicada "com la viscuda a causa del desafiament independentista.

"Demostreu dia a dia el compromís de la Guàrdia Civil amb els ciutadans catalans als quals serviu així com amb el conjunt d'Espanya. Us animo a que ho seguiu fent perquè gran part de la ciutadania el valora molt positivament", ha subratllat Holgado.

El director de la Guàrdia Civil, en el càrrec des de novembre de 2016, ha mantingut aquest divendres una reunió de treball amb els responsables de la Zona de Catalunya durant la qual ha abordat amb els principals comandaments la situació derivada del procés sobiranista i s'ha fet un balanç de les actuacions dutes a terme i del moment en què es troben actualment.

Durant la trobada, Holgado ha pogut conèixer de primera mà l'estructura, organització i problemàtica de la Zona de Catalunya, en la qual treballen més de 3.300 efectius desplegats a les quatre províncies catalanes.

Així, els comandaments de la Guàrdia Civil de Catalunya li han exposat les comeses que realitzen, quina ha estat l'evolució en els darrers anys, així com les perspectives i plans de futur.

Prèviament a aquesta reunió, el director de la Guàrdia Civil ha assistit a un dinar organitzat per l'Associació d'Amics de la Guàrdia Civil en homenatge al Cos.

Holgado ha agraït en nom de la Guàrdia Civil el "permanent" suport que aquesta associació ha demostrat a l'Institut Armat i als familiars dels agents "en situacions adverses".