El «segon violador de l'Eixample», Alejandro Martínez Singul, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar diumenge a disposició del Jutjat d'Instrucció 2 de Mollet del Vallès per haver colpejat la seva mare. El jutge, però, li va imposar una ordre d'allunyament. Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Singul no podrà aproximar-se a menys de 1.000 metres de la seva mare i la parella d'aquesta, i el jutjat seguirà amb la instrucció de la causa per un presumpte delicte de lesions en l'àmbit familiar.

Singul va ser detingut el dissabte a la nit pels Mossos per presumptament copejar la seva mare i a la seva germana en el seu habitatge a la Llagosta (Vallès Oriental).

Segons van informar fonts dels Mossos d'Esquadra, van rebre una denúncia el dissabte cap a les vuit del vespre contra Singul per violència domèstica.

Quan els Mossos van acudir al domicili, Singul es va atrinxerar i va amenaçar amb autolesionar-se, per la qual cosa van haver d'actuar agents de l'Àrea de Recursos Operatius (Arro).

Aquest agressor reincident va quedar en llibertat el juliol de 2013 després de complir condemna per una agressió sexual a una menor de 12 anys al barri de l'Eixample, i als primers moments es va ordenar una vigilància no invasiva per ordre del fiscal de Vigilància Penitenciària i la de Protecció de Víctimes.

Dues vegades a presó

Singul, que no està al 100 per cent rehabilitat, ha passat per la presó en dues ocasions: la primera, condemnat per l'Audiència de Barcelona el 1992 per cinc delictes de violació, cinc delictes d'agressió sexual, quatre més en grau de temptativa i quatre faltes de lesions; i després de sortir en llibertat el maig de l'any 2007, va tornar a ingressar en un centre penitenciari per l'agressió a una menor a l'octubre de 2009.