El secretari de Comunicació de Cs, Fernando de Páramo, confia en la possibilitat que hi hagi un president de la Mesa del Parlament constitucionalista, sempre que Catalunya en Comú-Podem rectifiqui, pensi en la possibilitat de canvi i «desbloquegi la situació». Segons De Páramo, després que «els comuns» es neguessin a donar suport a la presidència de Cs a la Mesa i a una possible investidura d'Inés Arrimadas, el partit morat «ha donat un cop de porta a l'opció de tenir un canvi en la Mesa i un president del Parlament que no sigui o faci el mateix que ha fet Forcadell».

En aquesta línia, considera que Podem se situa més a prop dels independentistes que no pas d'un canvi a Catalunya: «Podem vol el mateix Parlament que la legislatura anterior, que és un Parlament on no es respecten les normes», afegeix. Així mateix, De Páramo subratlla que l'opció de Cs passa per tenir un president «que sigui del partit que va guanyar les eleccions, que respecti la democràcia i totes les forces polítiques, però sobretot la llei».

«President inconstitucional»

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va declarar que Carles Puigdemont no pot ser investit perquè Catalunya «no pot tenir un president inconstitucional», ja que cal que aquesta legislatura estigui emmarcada en la Carta Magna. «A Catalunya si no governa un president per a tots els catalans hauran perdut tots els catalans», va afirmar a Madrid. El socialista considera que cal fer que la Constitució i l'Estatut «funcionin», ja que «el que no funcionarà mai és la via unilateral d'independència». «Catalunya no pot ocupar tota l'agenda política», va advertir.