El nou secretari general de l'Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, va assegurar ahir que Catalunya va perdre entre un 15% i un 20% de turistes durant l'últim trimestre del 2017, tot i que es va mostrar «molt optimista perquè l'arribada de turistes des de principis del 2018 creixerà».

En un acte organitzat per Nova Economia Forum, Pololikashvili va assenyalar que aquest descens de turistes s'ha produït per l'atemptat terrorista a Barcelona el passat mes d'agost, però «sobretot pels problemes polítics». En aquest sentit, el secretari general de l'OMT va apuntar que la seva organització manté «molt bones relacions» amb Catalunya «perquè ens interessa estar en contacte amb una de les regions d'Espanya més visitada històricament».

Barcelona rebaixa el descens

Per altra banda, el regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, va constatar ahir que el descens de turistes en els darrers mesos a la ciutat «està molt lluny de les dades catastròfiques, alarmants, espúries i interessades que se'ns deien a l'octubre des de diverses instàncies». En contrast amb les baixades «del 30 i 40%» que s'avançaven, Colom va ressaltar que al novembre s'ha registrat un descens del nombre de turistes del 5,3%. «La baixada s'ha produït però ha estat menor», va insistir.

En roda de premsa, Colom va assegurar que la ciutat de Barcelona «ha resistit força bé» l'impacte en el turisme dels atemptats del 17 d'agost i de la situació política. «Barcelona ha demostrat que ha estat capaç de recuperar-se», va remarcar. Colom també va destacar que Barcelona tanca l'any -encara sense dades del desembre- amb un creixement del nombre de visitants del 3,2%. Així doncs, el sector turístic a la ciutat de Barcelona ha alentit el seu creixement durant el 2017 però tanca l'any en positiu tot i el descens de visitants registrat el darrer trimestre de l'any.