El cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que espera que a Catalunya es formi "aviat" un Govern que accepti l'ordre constitucional i permeti "normalitzar" la situació política.

De fet, ha recalcat que si això passa el creixement a Espanya podria ser "molt superior" a les previsions econòmiques actuals.

"Després de les eleccions catalanes del 21 de desembre, esperem que es pugui formar aviat un Govern que acati l'ordre constitucional i l'Estat de Dret i la situació política es normalitzi", ha declarat Rajoy en la inauguració de la jornada Spain Investors Day, en la qual ha acudit acompanyat pel ministre d'Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis.

Després d'assegurar que el secessionisme és "una forma més de populisme entre les moltes que estan apareixent a Europa", el president del Govern espanyol ha afirmat que cal "combatre'ls des de la legalitat i des de la raó".

De fet, Rajoy ha admès que la "incertesa política" a Catalunya suposa un "repte" per a Espanya i les seves institucions i ha afegit que en aquest moment és "l'única ombra" que plana sobre l'economia espanyola.