Corporació Medichem i Idplus Innova han traslladat les seves seus cap a Madrid. Segons va publicar ahir el digital 'Crónica Global' en una llista extreta del Butlletí del Registre Mercantil de 20 noves fugues d'empreses catalanes cap a altres destins de l'Estat, la seu de Medichem, que fins ara havia estat a San Joan Despí es va traslladar ahir al carrer Velázquez de Madrid. Així mateix va fer l'empresa gironina dedicada al desenvolupament e innovació en matèries relacionades amb les ciències socials i de la salut.

Corporació Medichem desenvolupa, produeix i comercialitza principis actius per la indústria farmacèutica, i té una factoria de 25.000 metres quadrats a Celrà, sumada a les seves dues plantes a Malta i el seu laboratori a Nanjing, Xina. Amb una plantilla de 440 treballadors i uns actiuds que sumen 84 milions d'euros, exporta a països de la UE, Japó i a EUA.

D'entre les altres empreses que també han decidit canviar la seva seu, destaca el Grup químic 'Du Pont Ibérica', que fins ara havia tingut el seu domicili social a la Diagonal de Barcleona i que s'ha traslladat a Carreño (Astúries).