08 de desembre de 2017
08.12.2017
40 Años
40 Años

Imputen una regidora de la CUP per acusar els Mossos d'executar terroristes

El Sindicat de Policies de Catalunya va denunciar Maria Rovira per parlar d'«execució extrajudicial» sense «molestar-se a aportar cap prova»

08.12.2017 | 06:30
Maria Rovira.

Un magistrat va cridar a declarar com a imputada la regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira arran d'una denúncia per injúries en acusar durant un ple municipal els Mossos d'Esquadra d'haver «executat extrajudicialment» els terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils. En una resolució, el titular del Jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona acorda obrir diligències arran de les declaracions de Rovira i citar-la a declarar el dia 8 de febrer. El magistrat ha obert diligències després que la fiscalia decidís portar-li el cas en rebre les denúncies de diversos sindicats policials.

A més de citar la investigada, el jutge ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona que li enviï com més aviat millor una còpia de l'acta de la sessió plenària extraordinària del Consell Municipal, celebrada el 8 de setembre del 2017, si és possible adjuntant-hi una gravació en vídeo de la sessió.

En aquell ple, l'Ajuntament de Barcelona va concedir la medalla al mèrit cívic als Mossos i la Guàrdia Urbana pel seu paper en els atemptats del mes d'agost. Rovira va lamentar que no s'haguessin tingut en compte les «execucions extrajudicials» dels terroristes i va acusar la Guàrdia Urbana de ser el braç executor del racisme institucional.

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) va presentar pocs dies després a la Fiscalia de Barcelona una denúncia contra Rovira. L'SPC va considerar que aquesta manifestació pot ser constitutiva d'un delicte d'injúries o calúmnies.

«Ens neguem a reconèixer cap mèrit a uns Mossos que han executat extrajudicialment sis persones», va afirmar Rovira en el ple del 8 de setembre del consistori barceloní, que va atorgar la Medalla d'Or als cossos de seguretat i d'emergències per la resposta als atemptats del 17 d'agost, amb el vot en contra de la CUP.

Segons la denúncia, Rovira va atribuir als agents haver causat la «mort intencional i sense causa dels terroristes autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils» sense «molestar-se a aportar cap dada» per sustentar aquesta asseveració, que hauria de recaure en un fet «inequívoc». «L'únic propòsit és desprestigiar el cos dels Mossos d'Esquadra i en particular els agents actuants», argumentava el sindicat en la querella.

Segons l'SPC, l'únic propòsit de Rovira amb els seus comentaris era «desprestigiar el cos dels Mossos d'Esquadra» i els agents que van abatre els terroristes. A més de l'SPC, en la causa oberta contra Rovira hi ha personats els sindicats CSI-F i Sapol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook