El vaixell decorat amb caricatures del 'Piolín' i altres dibuixos animats que ha allotjat centenars d'agents sobretot de la Guàrdia Civil i també de la policia espanyola en les darreres setmanes ha abandonat el Port de Barcelona aquest dijous minuts abans de les 11 del matí. El creuer Moby Dada ha estat la residència flotant de més d'un miler d'efectius, la majoria de la Guàrdia Civil, en l'operatiu que havia d'impedir el referèndum de l'1 d'octubre i la seva estada s'ha prorrogat en diverses ocasions. L'embarcació comercial GNV Azzurra, atracada al Port de Tarragona també durant prop de dos mesos per allotjar més agents, ha arribat prop d'una hora després i a ¼ d´1 del migdia aproximadament ja ocupava el lloc que ha deixat el Moby Dada.

(En aquesta actualització s'afegeix l'arribada del GNV Azzurra, procedent del Port de Tarragona).

El tercer vaixell que ha allotjat agents en el marc de l'operatiu de l'1 d'octubre, el Rhapsody, continua al Port de Barcelona. En aquest cas, és la residència temporal d'agents de la policia espanyola.

Segons fonts de la policia espanyola, el Rhapsody i l'Azzurra allotgen un contingent més reduït d'agents que continuaran a Catalunya per donar resposta, en cas que fos necessari, en ordre públic i altres funcions.

Està previst que aquest contingent d'agents que es manté a Catalunya allarguin la seva presència fins passades les eleccions del 21 de desembre, assenyalen les mateixes fonts.