15 de novembre de 2017
15.11.2017
40 Años
40 Años

Denuncien l'expulsió de dues dones d'un avió de Vueling per parlar català a una hostessa

Vueling declina comentar aquest episodi i assegura que tramitarà la reclamació - Altres passatgers donen versions contradictòries

15.11.2017 | 06:30

Dues dones van ser expulsades dissabte passat d'un avió de Vueling que cobria el vol entre Barcelona i Maó per parlar català a una hostessa, segons avança Vilaweb. Els fets es van produir quan la tripulant va demanar a una de les dones, Margarita Camps, que deixés una làmina en un compartiment i aquesta darrera li va respondre que ho faria al final per evitar que les maletes d'altres viatgers li aixafessin. Tot seguit, l'hostessa li va etzibar "Vostè m'ha de contestar en castellà, o és que no el parla?", segons la versió de la dona recollida per aquest mitjà digital. Una altra passatgera que ho va sentir va defensar Camps assenyalant que se li havia faltat el respecte i que l'obligació de la tripulant d'un vol entre Barcelona i Maó era conèixer la llengua catalana. Instants després, una altra hostessa els va indicar que el capità volia parlar amb elles i van ser expulsades de l'aparell.

Els cas ha aixecat molta polseguera a les xarxes socials, sobretot després que Carles Puigdemont comentés el cas a través de Twitter. Hi ha hagut també usuaris d'aquesta xarxa social que han assegurat que la notícia era falsa, assegurant que ells eren a l'avió i que les dues passatgeres van provocar incidents a l'avió, expressant-se de forma inapropiada amb l'hostessa.

El capità estava acompanyat per una parella de la Guàrdia Civil, que va identificar les dues passatgeres. Va comunicar a les dues dones que no podrien agafar aquell vol i que la decisió era ferma. Les dues passatgeres van voler comprar dos bitllets més pel mateix dia però, segons denuncien, la companyia va prohibir al personal de terra que els en vengués cap. Finalment, però, van poder adquirir-lo a través del telèfon mòbil i volar l'endemà cap a Maó.

L'Agència Catalana de Notícies s'ha posat en contacte amb Vueling, que ha declinat fer cap valoració sobre aquest episodi i només ha confirmat que les reclamacions de les passatgeres es tramitaran pel canal habitual. A través de Twitter, la companyia s'ha defensat assegurant als usuaris que els han expressat la seva disconformitat amb el tracte a Camps que el personal amb base a Barcelona té l'obligació de parlar català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook