Els quatre regidors socialistes de l'Ajuntament de Barcelona deixaran de formar part del govern municipal a partir de dijous que ve, ja que l'alcaldessa Ada Colau signarà els decrets de cessament entre avui i demà, segons fonts municipals.

Colau, i l'encara segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, s'ha reunit avui per primera vegada, des que diumenge passat, dia 12, les bases de Barcelona en Comú van votar a favor de trencar el pacte de govern amb els socialistes.

Els fins ara socis de govern s'han reunit durant aproximadament una hora a l'ajuntament per "analitzar el context polític" actual, segons aquestes fonts.

Els regidors socialistes continuaran avui i demà als seus despatxos i sent regidors de govern perquè puguin acabar algunes tasques. La previsió és que l'alcaldessa signi el decret de cessament dels càrrecs de govern que tenen Jaume Collboni, Carmen Andrés, Montserrat Ballarín i David Escudé i el nomenament dels seus substituts perquè dijous, dia 16, entri en vigor el nou cartipàs municipal.