La CUP acusa d'organització criminal vuit investigats del cas de presumpta corrupció perpetrada en Innova, el grup d'empreses municipals de Reus, sota el mandat de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez (PSC), va informar ahir el partit anticapitalista. La CUP, en qualitat d'acusació particular, considera que vuit dels investigats són una organització criminal (penat amb vuit anys de presó) que hauria comès els delictes de prevaricació continuada, blanqueig, falsedat i defraudació a l'administració.

També malversació de cabals públics (penat amb vuit anys de presó) i tràfic d'influències (dos anys de presó), per la qual cosa demana el límit de condemna de presó; inhabilitació i responsabilitat civil. Els investigats són Josep Prat, expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS) que va compaginar el seu càrrec amb el de director general d'Innova, fins que va dimitir per la denúncia presentada per la CUP l'any 2012.

S'hauria coordinat amb l'exalcalde Lluís Miquel Pérez per contractar Carles Manté, exdirector del CatSalut, per treballs de consultoria en sanitat pels quals va cobrar més de 720.000 euros entre el 2007 i el 2011 sense estar del tot acreditats.

Manté va crear l'empresa CCM Estratègies i Salut al desembre del 2007, poc després de deixar el CatSalut i de seguida va ser contractat per Innova.

De la seva banda, l'arquitecte Jorge Batesteza també estava vinculat amb el CatSalut com a gerent d'infraestructures i també va ser contractat per Innova només deixar el seu càrrec (2007) per assessorar en les obres de construcció del nou hospital de Reus.

Batesteza, en el que el jutge va qualificar «d'esquizofrènia contractual», també estava a sou d'Euroconsult, contractada al seu torn per Innova per supervisar els treballs que realitzava ell mateix i pels quals va cobrar, en total, més de 387.000 euros.

Aquestes operacions s'haurien fet sabent-ho la directora financera d'Innova, Ester Ventura, i la secretària de l'organisme, Natàlia Torrell, també acusades. Finalment, la CUP acusa també l'exdirector d'obres i projectes d'Innova José Vicente Gómez i al directiu d'Euroconsult Sergi Luqui.

La CUP incideix que en el cas Innova era «imprescindible» «l'organització» de «diferents persones de diferents institucions públiques».