13 de novembre de 2017
13.11.2017
40 Años
40 Años

Nou acte vandàlic al monument d'homenatge a Companys al Tarròs

?Uns desconeguts s'emporten un medalló de bronze amb la cara de l'expresident català i realitzen diverses pintades franquistes al monòlit

13.11.2017 | 06:30

Un nou acte vandàlic a un dels element que conforma el monument d'homenatge a Lluís Companys al seu poble natal del Tarròs a l'Urgell va tenir lloc durant la matinada d'ahir. Uns desconeguts es van endur un medalló de bronze amb la cara de Companys i van fer pintades franquistes al monòlit en memòria del president afusellat. L'Ajuntament va presentar una denúncia ahir mateix davant dels Mossos d'Esquadra i repararà els desperfectes el més aviat possible, segons va assegurar l'alcalde, Amadeu Ros.

Un veí del poble va descobir les destrosses i va avisar l'alcalde, que es va desplaçar fins al lloc acompanyat dels Mossos. Va desaparèixer l'efígie de bronze del president que estava collada amb claus al monòlit i a la pedra es va fer una pintada poc precisa però on es pot llegir clarament la paraula «Franco». «Hem interpretat que es demana que canviem la cara de Companys per la del dictador», va dir l'alcalde. Ros va explicar que fa uns dies ja van aparèixer pintades als senyals que indiquen l'entrada al conjunt monumental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook